Részecskeszűrő tisztítás vagy csere?

fischer részecskeszűrő tisztítás, részecskeszűrő tisztítás Pécs, részecskeszűrő tisztítás, részecskeszűrő tisztítás Bonyhád

A részecskeszűrő cseréje minden dízelautó tulajdonos számára egy rémálom. Nem is csoda, hiszen egy meglehetősen drága dologról van szó. Ha nem működik megfelelően a részecskeszűrő, az több dolgot is von maga után.

Egyrészt romlik az autónk teljesítménye, és ezzel együtt nő a fogyasztása is. Másrészt a dízelolaj égésekor nagy mennyiségű korom kerül a levegőbe, aminek súlyos környezet- és egészségkárosító hatása van. Sokan próbálják úgy megúszni a részecskeszűrő cseréjét, hogy kiszerelik a berendezést és átprogramozzák a vezérlést. Ez a módszer amellett, hogy nagyon környezetkárosító, még illegális is.

Persze a legtöbben nem ezzel a módszerrel élnek, inkább vesznek egy nagy levegőt, és kicseréltetik a részecskeszűrőt. Ez az alkatrész meglehetősen drága, fél millió forinttól indul, és akár háromszor-négyszer többe is kerülhet az autónk márkájától függően. Ez elképesztően sok pénz, ráadásul sokszor maga az autó sem ér annyit, mint az új alkatrész. Ilyenkor sokan elgondolkoznak, hogy ezért az összegért inkább másik autót vesznek és nem részecskeszűrőt. Persze nem csak a részecskeszűrő csere az egyetlen megoldás, sőt.

Csere helyett inkább részecskeszűrő tisztítás

A szakemberek szerint a legtöbb esetben a részecskeszűrő nem menthetetlen és felesleges kicseréltetni, amikor a részecskeszűrő tisztítás is segíthet, ami lényegesen olcsóbb is.

Ha azt érzékeljük, hogy kezd eltömődni a részecskeszűrő, ahelyett hogy elrohannánk a legközelebbi szervizbe, előbb járassuk meg. A hosszú, egyenletes tempó segít elégetni a szűrőben lerakódott kormot, így megúszhatjuk a cserét. Aki leginkább városi közlekedésre használja az autóját, ezt a műveletet kb. 700 km után mindenképp tegye meg, hiszen ezzel megnövelheti a részecskeszűrő élettartamát.

Ha már nem segít a hosszú autókázás, jöhet a szerviz, de még mindig nem a cseréről van szó, hiszen elegendő a részecskeszűrő tisztítás is.

Több módszer is van, aminek a segítségével új életet lehelhetnek az eltömődött szűrőbe, és bár ez sem tartozik a legolcsóbb műveletek közé, lényegesen kevesebbe fog kerülni, mint egy komplett részecskeszűrő csere, és ennek segítségével akár a végtelenségig is megúszhatjuk ezt a költséges műveletet.

Szóval, ha azt tapasztaljuk, hogy már nem úgy húz az autó, mint régen, nem kell pánikba esni, mert lehet, hogy csak egy kis részecskeszűrő tisztításra lesz szükség. Küldje el nyugodtan hozzánk Bonyhádra a Fischer Részecskeszűrő tisztítóba.