Milyen módszerrel tisztítják a részecskeszűrőket?

részecskeszűrő tisztítás Bonyhád, részecskeszűrő tisztítás Pécs, részecskeszűrő tisztítás, fischer részecskeszűrő tisztítás

Ha dízelautónk van, előbb vagy utóbb szembesülünk a részecskeszűrő fontosságával is. Ahhoz, hogy ez a szerkezet megfelelően működjön, bizonyos időközönként foglalkozni kell vele. Azonban nem elég a regenerálás.

Ha ezt a folyamatot egyre sűrűbben kell elvégeznünk, esetleg csökken az autó teljesítménye, a fogyasztása pedig nő, akkor nem tehetünk mást, mint megoldást keresünk a problémákra. Erre a legjobb módszer, ha elvisszük kitisztíttatni, hiszen lényegesen olcsóbb, mint a csere, ami néha drágább lehet, mint amennyit az autónk ér.

A tisztításra több módszer is létezik, és itt most nem arra kell gondolnunk, hogy mi magunk hányféleképpen állhatunk neki. Házilag csak a tisztítófolyadék vagy a magasnyomású mosó jöhet szóba, és egyik sem tartozik a leghatékonyabb megoldások közé.

A szakemberek egyébként sem így dolgoznak. Létezik speciális folyadékkal való vegyszeres tisztítás, de száraz, ill. gőzős nagynyomással való mosás is. Hogy melyikre is van szükségünk, ezt a szakemberek nagyon könnyen el tudják dönteni.

Miért bízzuk szakemberekre a munkát?

Mivel manapság nagyon divatos a csináld magad életszemlélet, sokan szinte minden problémát így akarnak megoldani. Érvelnek persze azzal, hogy így olcsóbb, és ez már elég nyomós indoknak tűnik, hogy magunk próbálkozzunk.

A részecskeszűrő tisztítása azonban jóval nehézkesebb, és ha elrontjuk, nem fogjuk tudni egy vállrándítással elintézni a dolgot, mert bizony nagy rá az esély, hogy a szűrőt cserére fog szorulni a ténykedésünk után. Az a jobbik eset, ha a házi tisztítás után hamarabb szorul újabb beavatkozásra a szűrő, és nem megy tönkre teljesen.

Ha szakemberhez fordulunk, biztosak lehetünk benne, hogy nem kell 30000 km után újra tisztítani, hanem vígan elautózhatunk még 100000 km-t is az újabb tisztításig. Hiszen ilyenkor a hozzáértő műhelyben számítógépes diagnosztika előzi meg a munkát, a le –és felszerelést is profi módon fogják elvégezni, ahogyan a megfelelő tisztítási eljárást is.

A legtöbb helyen garanciát is vállalnak a 100%-os tisztításra, ráadásul, ha olyan csinálja, aki ért is hozzá, akár fél óra alatt is kész lehet. Ha a tisztítást választjuk nem csak pénzt, de időt is spórolhatunk.