Miért ne próbálkozzunk házilag a részecskeszűrő tisztításával?

fischer részecskeszűrő tisztítás, részecskeszűrő tisztítás Pécs, részecskeszűrő tisztítás, részecskeszűrő tisztítás Bonyhád

Sokan hiszik, hogy a csináld magad megoldások olcsóbbak és jobbak, mintha szakemberre bíznánk a munkát. Hiszen miért ne tudnánk mi is megcsinálni? A szerszámok a legtöbb barkácsáruházban beszerezhetőek, az interneten pedig már mindenről van fent videó vagy cikk, hogyan is kell megcsinálni.

Persze vannak olyan helyzetek, amikor érdemes egyedül próbálkozni, mint például az olajcsere vagy a zártisztítás. Ugyanakkor egyes műveleteket csak szakember végezzen, ilyen a részecskeszűrő tisztítása is.

Persze házi megoldások ebben az esetben is vannak, a szűrő kiiktatásától a magasnyomású mosóval történő pucoláson át a csodaszerekig, de mielőtt bármelyikkel is próbálkoznánk, célszerű alaposan utána járni, hogy ezek tényleg működnek is. A vezérlő kiiktatása például azért nem ajánlatos, mert bár tényleg nem fog jelezni, de a következő műszakin sem fog átmenni az autó.

A slagos mosással vagy a különböző vegyszerekkel pedig több kárt okozhatunk, mint hasznot. Gondoljunk csak bele, hogy ha ilyen egyszerű lenne egy szűrő tisztítása, nem lenne szükség szakemberekre, csak egy magasnyomású mosóra.

Miért a tisztíttatás a legjobb megoldás?

Természetesen szó sincs arról, hogy a házilag történő tisztítás ne vezetne eredményre, de ezek a megoldások nem fognak hosszú távon működni. Valószínű, hogy ha ki is tudjuk tisztítani a szűrőt valamennyire, hamarosan újra tisztításra szorul majd.

Léteznek persze speciális tisztító folyadékok is, de ezeket egyáltalán nem javasolják a szakemberek, mert bár eltávolíthatja a kormot, de a vegyszer maradéka a szűrőben maradhat, amivel romolhat az autó teljesítménye, mintha nem is tisztítottuk volna.

Ha profi csapatra bízzuk a dolgot, biztosak lehetünk benne, hogy az eredmény 100 %-os lesz. Nem kell félnünk, hogy elrontunk valamit, sem attól, hogy nem a megfelelő vegyszereket használjuk.

A Fischer részecskeszűrő tisztítóban alacsony áron dolgoznak, és garantálják a szűrő tisztaságát. Így bátran megtehetünk akár 100.000 km-t is a következő tisztításig, és nem kell aggódnunk, hogy esetleg cserére szorul majd a szűrő.