Az egyes számú közellenség: a részecskeszűrő

részecskeszűrő tisztítás Bonyhád, részecskeszűrő tisztítás, részecskeszűrő

Sok modern dízel jármű többféle szennyezés gátló rendszert telepít fel. De ha van olyan, amely a lakosság panaszkodásához vezet, az a dízel részecskeszűrő.

A részecskeszűrő az egyes számú közellenség, mivel sok felhasználó panaszkodik az általa okozott állandó meghibásodásra, és inkább úgy dönt, hogy kihagyja a törvényeket, és eltávolítja a motorjaikról. Azonban figyeljünk arra, hogy a műszaki vizsgán nagy figyelmet összpontosítanak a részecskeszűrőkre.

Ahhoz, hogy megértsük a veszélyeit a részecskeszűrő eltávolításának, tudnunk kell, hogy ez a részecskeszűrő a kipufogó rendszerbe van telepítve, és a dízelmotorok által generált részecskék elégetésére szolgál, különösen, amikor hidegebb az idő. Így nem fogunk találkozni a kipufogócsőből kibocsátott rákkeltő anyagokkal, ami főleg a városokban a fontos.

Azért van vele sok probléma, mivel a részecskeszűrő megfelelő működéséhez ideális feltételek szükségesek. Ilyen lehet a magas hőmérsékletű kipufogógázok, amit a szükségesnél nagyobb mennyiségű dízel befecskendezésével érik el. A következő a motor állandó fordulatszáma huzamosabb időn keresztül. Ezekről pedig elmondható, hogy az autóhasználók 99%-a nem teljesíti.

Mi történik, ha eltávolítom a részecskeszűrőt?

Sok ország megoldja a problémák kezelését egy olyan módszerrel, hogy eltávolítják ezt a rendszert. Sok műhelyben kiveszik a részecskeszűrőt, majd megváltoztatják a szoftvert, és semlegesítik azt.

Ilyenkor a tulaj boldogan hagyja el a műhelyt az új dízel motorjával, azonban arra nem gondol, hogy innentől kezdve minden kibocsátott mérgező anyag egyenesen az emberek tüdejébe áramlik.

Azt meg kell még jegyezni, hogy a részecskeszűrő kiküszöbölése illegális módosítás, és szankciókat szabnak ki azokra, akik a semlegesítésére törekednek. Sokan mégis vállalják a lebukás kockázatát, mivel még nincsen olyan mérési rendszer, amely elemezni a helyes működését. Az egyetlen lehetséges mód, hogy razziáznak a kétes etikai műhelyekben.

Szerencsére, ha jobb útra térünk, akkor bármelyik pillanatban feltelepíthetünk egy új részecskeszűrő, így megkímélve az emberek tüdejét és a pénztárcánkat.

A kiiktatás helyett pedig a legkézenfekvőbb megoldás, ha inkább elküldik nekünk vagy elhozzák hozzánk a Fischer Részecskeszűrő tisztítóba és körülbelül 30 perc alatt megcsináljuk a részecskeszűrő tisztítást, egy új árának a töredékéért.