10 dolog, amit nem szeretünk a részecskeszűrővel kapcsolatban

részecskeszűrő tisztítás Bonyhád, részecskeszűrő tisztítás, részecskeszűrő

1.

A részecskeszűrő használata növeli a jármű árát. Ezek a szűrőket nem igénylő motorokhoz képest, kis és közepes méretű autóknál százezrekkel, nagy járműveknél kétszeresére is emelheti az árat.

2.

A megfelelő működéséhez utólagos injekciókra van szükség, amelyek növelik a fogyasztást. Bár ez nem riasztó növekedés, de nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Egy részecskeszűrő nélküli autó kevesebbet eszik.

3.

Ha sokat vezetünk a városban, akkor a részecskeszűrő nem regenerálódik, és hibásodások léphetnek fel, ezért időnként hosszabb utakra kell mennünk, még akkor is, ha ez nem szerepel a terveinkben.

4.

Ha részecskeszűrő megtelik, amikor a regeneráció nem zajlik le, akkor a motor elveszti az energiáját, és hiba üzemmódba léphet. Ez kényszer regenerálás elvégzéséhez vezet, amihez a következő műhelybe kell menni. 30.000 Ft.

5.

A részecskeszűrővel rendelkező motorokhoz speciális motorolajokra van szükség, amelyek ellenállnak azoknak a hátasoknak, amit a részecskeszűrő regenerálódásához szükséges kiegészítő üzemanyag befecskendezése okoz. Ezek valamivel drágábbak, mint a normál olajok.

6.

Egyes márkákban a részecskeszűrők problémákat okoznak a motorolaj szintjével a maximális felett, mivel az utóinjekcióból származó felesleges üzemanyag a forgattyúházba kerül, amely a hengerek belsejében nem fog elégni.

7.

Meghibásodás esetén a részecskeszűrő csere nagyon drága. Jármű típusától függően akár egymillió forintig is elmehet. Sokszor olcsóbb alternatíva, ha rendszeresen tisztítjuk.

8.

Ha folyamatosan hibákat ír ki, mivel az autót rövidebb utakra és csak a városban használjuk, akkor nem fontolhatjuk meg a részecskeszűrő törlését, mivel ez illegális, és nem fog átmenni a műszaki vizsgán.

9.

Amennyiben a jármű a részecskeszűrő mellett Adblue szűrővel is rendelkezik, akkor figyelemmel kell kísérni az adalékanyag szintjét, és fel kell tölteni a tartályt. Egy 10 literes palack nagyjából 10.000 Ft-ba kerül, és 15000 km-ig elég.

10.

Ha a futó Adblue elfogyott, akkor a következő megállóig folytathatjuk az utat, azonban utána nem lehet újra használni az autót, amíg meg nem álltunk egy műhelynél.

Küldje el nekünk vagy hozza el hozzánk a Fischer Részecskeszűrő tisztítóba és körülbelül 30 perc alatt megcsináljuk a részecskeszűrő tisztítást, egy új árának a töredékéért.